Ved samtaler med unge, er det også en mulighed at forældrene deltager, da det ligeledes kan være det mest trygge. Unge i dag, er under et enormt pres, bl.a. fra sociale medier, det at skulle præsterer hele tiden, både i skolen, til sporten, i vennegruppen osv. Det kan bl.a. medfører at nogle får præstationsangst, hvilket kan ende med at de isolerer sig, ender i misbrug, bliver meget grænsesøgende, ikke vil i skole osv. Hvis forældrene oplever en bekymrende adfærd hos deres unge, anbefaler jeg, at vi sætter ind så tidligt som muligt.
Både børn og unge er afhængige af deres forældre. Derfor hjælper vi dem bedst, ved at forældrene er klædt bedst muligt på for at kunne støtte op om dem. Derfor giver det ofte mening at kombinerer børne- og ungesamtalerne med familie terapien, så vi kommer hele vejen omkring familien.
Kontaktperson
Når samtaler ikke er nok, kan børn og unge have brug for en længerevarende indsats omkring sig. Her kan en kontaktperson komme på tale. Med en kontaktperson er der tid til og rum for at opnå en gensidig og dyb relation, som kan understøtte udviklingen af de færdigheder der arbejdes med. Det kan også benyttes i forbindelse med sorg over forældres skilsmisse, som en del af misbrugsbehandling, overgangen fra barn til ung og til voksen, samt lærer hvad det vil sige at bo selv når de skal flytte hjemmefra med økonomistyring osv.
En kontaktperson kan i nogle tilfælde bevilges i samarbejde med kommunen. Kontakt din hjemkommune og hør nærmere om jeres muligheder.